Recepta del 15!

Bona nit a tots!!

Tornem a ser dia 15!!

Quines ganes, perquè significa que hi ha recepta del 15, i aquest cop no podia saltar-me una altra participació, ja que porto dues faltes (ho sento :P).
Quan el dia 20 d’Abril els blocs Xocolata desfeta i els fogons de la bordeta van proposar l’entrepà, vaig pensar… aquesta es la meva per provar de fer pa (per primer cop), ja sé que la recepta del 15 del pa es va fer el novembre del 2011 però em feia il·lusió o sigui que bàsicament aquesta recepta es basa amb el pa.

Entrepà de formatge de cabra, salmó i espàrrecs verds.

Pa (jo vaig utilitzar el pa de ceba i llavors de mostassa)
formatge de cabra per untar
salmó fumat
espàrrecs verds

Fer els espàrrecs a la planxa.
Obrir el pa i untar dues cares amb el formatge, una bona capa generosa.
Incorporar el salmó i els espàrrecs verds.

Fàcil, fàcil 😛

Aquí us deixo amb la recepta del pa:

Pa de ceba i llavors de mostassa:

2 cullerades d’oli d’oliva
1 cullerada de mostassa en llavor
200 gr de ceba picada molt fina
400 gr de farina de força (més una mica per empolsar la superfície de treball)
100 gr de farina de espelta
7 gr de llevat de fleca en pols
1 cullerada de sucre morè
1 cullereta de sal
300 ml d’aigua calenta

Escalfar l’oli en una paella i saltejar la mostassa un minut. Afegir la ceba i deixar fins que estigui rossa. Deixar refredar.
Posar en un bol gran els dos tipus de farina, el llevat, el sucre i la sal, i regar amb l’aigua calenta.
Afegir a la barreja la ceba amb la mostassa i treballar tots els ingredients amb les mans. Si es necessari incorporar més aigua. Treballar la massa sobre una superfície enfarinada uns 5 minuts, fins que estigui suau i elàstica.
Posar la massa en un bol net, i cobrir amb un drap humit i deixar en un lloc càlid fins que pugi i dobli el volum.
Tornar a treballar la massa uns segons sobre una superfície enfarinada. Colpejar la massa per treure l’aire.
Donar forma la massa i posar-la sobre la plata del forn tapada amb plàstic de cuina. Deixar pujar fins tornar a doblar el volum.
Deixar escalfar el forn a 220ºC i un cop calent introduir el pa durant 30-35 minuts.
Donar la vola i deixar 3 minuts més. Deixar refredar sobre una reixa.

Espero que us agradi!!!

Que passeu una bona setmana. Per cert la recepta del pa la vaig veure en el llibre de la Sarah Brown li he canviat algun ingredient i l’he fet una mica a la meva manera 😛

Preparatius per la festa de l’Aina: 75%

Advertisements

8 thoughts on “Recepta del 15!

  1. Sabes cuando vi la receta del 15, pensé lo mismo, pero al final el tiempo no me permite hacer pan, y ganas no me faltan, pero se me escapa de las manos. Los espárragos me gustan de todas las maneras y en bocadillo nunca los he probado aunque si en tosta, tengo unos en la nevera, y me apetece probarlos de este modo. gracias por pasar por mi blog. Un beos

  2. Bones conyades que guai que tornis a ser per aqui ens teniens molt abandonades, jo vaig probar el pa i era bo, potser pel meu gust li faltava una mica de sal.

    Va a veure si ens animem una mica i ens passes mes receptes.
    Un peto molt gran
    Maria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s