Més neu, més blanc

Hola a tots/totes!!

Què tal el cap de setmana??
Aquí a la plana durant molta estona ha estat nevant. És preciós veure nevar, veure com la neu va emblanquint tot el que abasta al seu pas. Els camps empolvorats com el pastís que he fet aquest matí.
Tenia ganes de fer un pastís de Santiago a més el nou llibre d’en Ferran Adrià hi ha la recepta base, encara que l’he adaptat una mica al meu gust. M’encanta les ametlles i el gust d’aquest pastís però també us he de dir que com amant de la xocolata sempre he trobat a faltar aquest sabor dins el pastís o també per fora tal i com he fet en la recepta d’avui:

Càpsules de xocolata amb pastís de Santiago i cor de caramel

Ingredients per a quatre càpsules i quatre pastissets

4-5 quadrets de xocolata (Nestlé per fondre)
50 gr de sucre
15 ml d’aigua
20-30 ml de llet d’ametlles
una baina de vainilla
pell de mitja llimona ratllada
3 ous
150 gr de sucre
150 gr de farina d’ametlla
canella en pols
mantega i farina
sucre llustre

Fondre la xocolata al bany Maria.
Untar els motlles de magdalenes amb la xocolata. Que quedi una cobertura gruixuda. Deixar refredar al congelador.
Escaldar la llet amb la baina de vainilla oberta per la meitat.
En una olleta preparar el caramel. Posar el sucre i l’aigua, quan agafi color afegir un bon raig de llet. Reservar.
En un bol batre els tres ous amb el sucre amb la batedora elèctrica. Deixar la barreja muntada i blanquinosa.
En un altre bol barrejar la pell de llimona ratllada, la farina d’ametlla i el pessic de canella.
Barrejar la farina d’ametlla amb els ous i el sucre. Afegir un bon raig de la llet que havíem escalfat amb la vainilla.
Posar la massa en un motlle prèviament untat amb mantega i farina.
Posar el forn 20 minuts a 180 ºC.
Retirar del forn i deixar refredar.
Treure les càpsules del congelador i desmotllem amb molta cura que no es trenqui la xocolata.
Desmotllar el pastís, tallar per la meitat i reservar una part. Amb l’altre part deixar-ho a engrunes.
Posar les engrunes del pastís dins les càpsules fins a la meitat i deixar ben premsat.
Afegir el caramel a gust. Tapar amb més engrunes ben premsades i decorar amb el sucre llustre.

Espero que us agradi.

Si voleu només el pastís com sempre, un cop estigui fred decorar amb el sucre llustre.

Que passeu bona setmana, una abraçada.

Advertisements

3 thoughts on “Més neu, més blanc

  1. Quina enveja i quina enveja: 1.la neu,(a Sants ni un floc…), 2.Saber fer un pastís tan bo encara millor!. Amb aquestes cassoletes de xocolata t’han quedat unes tartaletes “michelín”!, m’agrada molt com expliques les coses al teu bloc, segur que ens anirem veient! A reveure!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s