Primer dia de la setmana dels flams

Hola a tots/totes!
Ja torno a ser aquí i vinc amb una novetat als braços. El cap de setmana ja vaig avançar alguna cosa i ara desvetllo el misteri…
Fa dies que penso que necessito un repte personal i he pensat que durant una setmana del mes, cada dia penjaré una recepta d’un mètode, d’una preparació culinària.
Per aquesta setmana he pensat en els flams. Qui no ha menjat un flam a la seva vida?? I segur que tothom ha provat de fer flams a casa, encara que siguin de sobre de Royal (com els que jo feia anteriorment)
Últimament busco trobar textures noves, combinacions curioses i deixo darrera meu preparacions tradicionals, gustos típics…
Doncs en les receptes de la setmana intentaré combinar les dues coses, però sempre sense perdre la senzillesa que intento aconseguir en cada recepta.

Aquí teniu el primer flam d’aquesta setmana, és un flam salat, un primer plat que pots deixar mig preparat i així no tenir tantes coses per pensar, a més té molt gust i és molt fàcil.

Flam de formatge de cabra amb ceba caramel·litzada

Ingredients per a dues persones

200 gr de formatge de cabra rul·lo
200 ml de nata líquida per cuinar
mantega
3 clares d’ou XL
500 gr de ceba
150 gr de sucre
25 gr de sucre morè
una mica de canella
sal i pebre

Pelar les cebes, netejar-les i tallar-les a juliana fines. Posar-les en un cassó amb els dos sucres. Aromatitzar amb la canella i una mica de pebre. Coure al foc molt fluix, removent a poc a poc, fins que tingui la consistència d’una confitura (uns 40 minuts).
Retirar la pell del formatge i trossejar-lo. Barrejar amb la nata. Escalfar fins que es fongui el formatge, sense deixar de remenar. Salar i deixar temperar. Incorporar les clares una a una. Tamisar la crema i repartir-la en motlles untats de mantega.
Coure els flams al bany Maria, en el forn escalfat a 150 ºC, durant 30 minuts. Deixar temperar. Desmotllar i servir de seguida acompanyat de les cebes caramel·litzades.

Espero que us agradi.

Demà més!!! Bona nit, una abraçada.

Font: Lectures.

Anuncis

3 thoughts on “Primer dia de la setmana dels flams

  1. M’agrada molt la teva proposta personal!! Que divertit doncs aquesta setmana a aprendre receptes de flams, i en la primera no t’has quedat curta, ja comences amb bon peu, al menys a mi m’has sorprès! Que bo te que estar…
    Petons

  2. m’encanten els flams salats.. de menut a casa el feien a petits bocins i dins d’un plat amb consomé… i amb aquest repunt de ceba caramelitzada.. ha d’estar boníssim… en prenc nota i endavant amb el repte<!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s