Tornem a ser aquí amb la proposta del mes, aquest mes de gener toca carxofes, un ingredient de temporada que ens ajuda a depurar tot l’excés de les festes!
I també hi participo, encantada de la vida 🙂
Però també us he de dir que la que en sap a casa de carxofes és l’àvia, les seves carxofes arrebossades estan… crec que mai han inventat un vocabulari tan exquisit per poder descriure lo bones que són les carxofes de l’àvia Merçè.
I m’ha ensenyat com les fa… però no hi ha manera!! No tenen cap secret… bé un, les seves mans, són úniques.
És curiós com en saben de cuinar les àvies que per molt que intentis estar a la seva altura sempre t’ho posen difícil. Doncs aquí va la recepta i que per cert la dedico a la iaia Merçè.
Carxofes farcides de confit d’ànec “a la seva crema”
Ingredients per a quatre persones:
8 carxofes
2 llimones
2 a 3 cuixes d’ànec envasades al buit i confitades amb el seu greix
2 escalunyes
1 porro
1 carbassó
1 pot de carxofes en conserva
Parmesà
Per a la crema:
3 carxofes
1 cullerada de farina
oli, sal i pebre
Agafar un bol gros, omplir d’aigua, incorporar una llimona tallada a quarts, el suc de mitja llimona més i glaçons. Netejar les carxofes. Treure les primeres fulles, les més dures. Tallar les puntes de la carxofa restant i extraure el fenc de l’interior (amb un buidador i amb cura) i untar-les amb la meitat reservada de la llimona. Cada cop que una carxofa estigui neta introduir-la dins el bol de l’aigua amb gel que hem preperat anteriorment.
Un cop totes netes, bullir els cors entre 15 i 20 minuts fins que estiguin tendres.
Netejar el confit d’ànec del greix i desossar. Només ens quedarem amb la carn.
Sofregir l’escalunya i el porro tallats molt petits. Un cop rossos, afegir el carbassó rallat en un rallador mitja i deixar coure fins que tot estigui al punt. Salpebrar.
Agafar les carxofes en conserva, colar i aixafar-les amb una forquilla fins que quedi puré. Incorporar en el sofregit juntament amb la carn de l’ànec, barrejar tot bé. Apagar el foc i deixar reposar.
Per la crema; En una olla posar un raig d’oli, una cullerada de farina, les carxofes tallades a trossos, la sal i el pebre i cobrir d’aigua. Deixar bullir. Triturar i colar-ho.
Posar una cullereta de crema a la barreja del farciment.
Agafar els cors de carxofa, farcir-los, incorporar parmesà i gratinar al forn.
Servir amb la crema.
Espero que us agradi!
Bon diumenge, un petó a tots!
*Recepta inspirada en una recepta de l’Angelina.
hola! just anava a dormir i he vist el teu comentari abans d’apagar l’ordinador. Les carxofes són fantàstiques i amb la recepta del 15 crec que tindrem receptes per donar i per vendre!!!! gràcies per la teva visita!!! petonets i fins aviat
I tant que mn´agraden! està molt equilibrada.Porta ànec però molt de verdura per tant, la trobo molt sana.
Ai les mans de les iaies… cap de les seves receptes em queden igual!! jajajaja
Aquestes carxofes em roben el cor, que a mi les carxofes i el confit per separat em xiflen… i junts han de ser la bomba!!!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
PD: per cert, tu que també ets de wordpress… tens problemes per comentar a blogspot?
Hola reina!! Alguns cops si que tinc problemes però ho torno a intentar.
Una recepta exquisita!!
Petons
La eva avia Merçé si que sap … quines carxofes mes bones i especials perque el ànec li donará un toque fantastic.
Un petonet
Ja veig, ja, que hem anat per camins semblants, però les teves carxofes tenen el toc de la iaia i això és molt especial. Cuida-la molt que les iaies són úniques.
Un petó
Conxita
Que bé que cuinen les àvies… Però aquestes carxofes amb confit han de ser una delicatessen!!
Per cert, quan les carxofes són de temporada no tenen fenc, no?
petonets
Doncs ara m’has posat un dubte, jo sempre que he cuinat carxofes, ara i entre l’any sempre he tret el fenc. Però ara em fas pensar…
Hola, gracies per la teva visita. Aquestes carxofes que has preparat han de ser bonissimes. Amb totes les receptes de 15 , no tindrm escusa per preparar-les cada vegada d’una manera diferent.
Petons
Qué ricas. Además de estar rellenas con su cremita y todo.
Me gustan.
Besos
Ostres, tenen una pinta deliciosa! Amb el confit d’ànec han d’estar de mort!!
MOltíssimes gràcies per participar!
Petonets!
Estic segura que les de l’àvia Mercè deuen ser delicioses!! encara que aquestes no queden enrere eh?? mai he fet carxofes farcides i amb el munt de propostes que he vist, crec que m’hi atreviré aviat! Aquestes teves es veuen boníssimes. No coneixia el teu blog fins ahir, ja aniré passant, una abraçada 🙂