Carxofes farcides de confit d’ànec “a la seva crema”


Tornem a ser aquí amb la proposta del mes, aquest mes de gener toca carxofes, un ingredient de temporada que ens ajuda a depurar tot l’excés de les festes!
I també hi participo, encantada de la vida 🙂

Però també us he de dir que la que en sap a casa de carxofes és l’àvia, les seves carxofes arrebossades estan… crec que mai han inventat un vocabulari tan exquisit per poder descriure lo bones que són les carxofes de l’àvia Merçè.
I m’ha ensenyat com les fa… però no hi ha manera!! No tenen cap secret… bé un, les seves mans, són úniques.
És curiós com en saben de cuinar les àvies que per molt que intentis estar a la seva altura sempre t’ho posen difícil. Doncs aquí va la recepta i que per cert la dedico a la iaia Merçè.

Carxofes farcides de confit d’ànec “a la seva crema”

Ingredients per a quatre persones:

8 carxofes
2 llimones
2 a 3 cuixes d’ànec envasades al buit i confitades amb el seu greix
2 escalunyes
1 porro
1 carbassó
1 pot de carxofes en conserva
Parmesà

Per a la crema:

3 carxofes
1 cullerada de farina
oli, sal i pebre

Agafar un bol gros, omplir d’aigua, incorporar una llimona tallada a quarts, el suc de mitja llimona més i glaçons. Netejar les carxofes. Treure les primeres fulles, les més dures. Tallar les puntes de la carxofa restant i extraure el fenc de l’interior (amb un buidador i amb cura) i untar-les amb la meitat reservada de la llimona. Cada cop que una carxofa estigui neta introduir-la dins el bol de l’aigua amb gel que hem preperat anteriorment.
Un cop totes netes, bullir els cors entre 15 i 20 minuts fins que estiguin tendres.

Netejar el confit d’ànec del greix i desossar. Només ens quedarem amb la carn.

Sofregir l’escalunya i el porro tallats molt petits. Un cop rossos, afegir el carbassó rallat en un rallador mitja i deixar coure fins que tot estigui al punt. Salpebrar.
Agafar les carxofes en conserva, colar i aixafar-les amb una forquilla fins que quedi puré. Incorporar en el sofregit juntament amb la carn de l’ànec, barrejar tot bé. Apagar el foc i deixar reposar.

Per la crema; En una olla posar un raig d’oli, una cullerada de farina, les carxofes tallades a trossos, la sal i el pebre i cobrir d’aigua. Deixar bullir. Triturar i colar-ho.

Posar una cullereta de crema a la barreja del farciment.
Agafar els cors de carxofa, farcir-los, incorporar parmesà i gratinar al forn.
Servir amb la crema.

Espero que us agradi!

Bon diumenge, un petó a tots!

*Recepta inspirada en una recepta de l’Angelina.

Advertisements

13 thoughts on “Carxofes farcides de confit d’ànec “a la seva crema”

  1. hola! just anava a dormir i he vist el teu comentari abans d’apagar l’ordinador. Les carxofes són fantàstiques i amb la recepta del 15 crec que tindrem receptes per donar i per vendre!!!! gràcies per la teva visita!!! petonets i fins aviat

  2. Ai les mans de les iaies… cap de les seves receptes em queden igual!! jajajaja
    Aquestes carxofes em roben el cor, que a mi les carxofes i el confit per separat em xiflen… i junts han de ser la bomba!!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    PD: per cert, tu que també ets de wordpress… tens problemes per comentar a blogspot?

  3. Ja veig, ja, que hem anat per camins semblants, però les teves carxofes tenen el toc de la iaia i això és molt especial. Cuida-la molt que les iaies són úniques.
    Un petó
    Conxita

  4. Que bé que cuinen les àvies… Però aquestes carxofes amb confit han de ser una delicatessen!!
    Per cert, quan les carxofes són de temporada no tenen fenc, no?
    petonets

  5. Hola, gracies per la teva visita. Aquestes carxofes que has preparat han de ser bonissimes. Amb totes les receptes de 15 , no tindrm escusa per preparar-les cada vegada d’una manera diferent.
    Petons

  6. Estic segura que les de l’àvia Mercè deuen ser delicioses!! encara que aquestes no queden enrere eh?? mai he fet carxofes farcides i amb el munt de propostes que he vist, crec que m’hi atreviré aviat! Aquestes teves es veuen boníssimes. No coneixia el teu blog fins ahir, ja aniré passant, una abraçada 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s