Recepta pendent

Hola a tots/totes!!!

Què tal tot?? Aquí a la plana fa un fred infernal, d’aquells que entren dins teu i et glacen os a os. Brrr!!

Passa ràpid el temps o m’ho sembla a mi? Fa quatre dies érem desembre, Nadal… i ara les festes ja han passat i som a mitjans de gener! Crec que la rutina fa que el temps transcorri dins una esfera frenètica on fem les coses inconscientment. Suposo que això és bo, o no? Potser ens perdem moltes coses, o potser no les pensem suficient… i també sé que la societat ens posa a cada un, un coet el cul.
Avui en dia, viure és de bojos. O sigui que puc dir amb certesa que sóc una boja de la vida, amb un coet al cul i amb un temps veloç que s’esmuny entre les meves mans.

Ahir vaig veure que m’havia deixat de penjar una recepta del dinar de Sant Esteve o sigui que us la passo avui. Ho sento 😛

Pernil a l’Oporto

Ingredients

1 ceba grossa
1 vas generós d’Oporto
1/2 llimona
1 tassa de brou de carn
Oli d’oliva
100 gr de pinyons
50 gr de panses
2 fulles de llorer
romaní
2 dents d’alls
10 grans de pebre negre i sal
1 pernil de porc (demaneu a la carnissera que us el prepari, sense ossos)

Posar el pernil en una font resistent. Esprémer la llimona i regar el pernil amb el suc. Agregar el vas d’Oporto per sobre, el romaní, les fulles de llorer i els grans de pebre.
Tapar la font amb film transparent i reservar a la nevera durant 4 hores, passat aquest temps girar la peça i deixar 4 hores més dins la nevera.
Un cop passades aquestes hores, treure el pernil de la font i posar-lo a la plata del forn, regat amb oli i sal.
Coure el pernil a foc alt fins que quedi torrat (no cremat), abaixar el foc i afegir a la plata les panses prèviament remullades mitja hora abans, els pinyons, la ceba pelada i tallada a juliana, els dents d’alls i el brou. (si queda molt sec, afegir més)
Donar la volta i coure a foc mitja, si es torra massa, tapar amb paper d’alumini. El temps depèn molt del pes de la peça, conteu que per cada quilo una hora de forn.
Per la salsa reduir el suc fins tenir la consistència de salsa.

Espero que us agradi!!

Anuncis

2 thoughts on “Recepta pendent

  1. Bon dia conyada, o no avui es un dia trist, ahir va passar una cosa a la ciutat i, fa que et despertis amb un neguit el cos i amb uns pensament, diferents dels que potser tenies ahir unes hores abans que et diguesin la noticia. Per tan tot aixó em fa reflexionar i pensar, no es millor viure el moment, el dia a dia, sense pensar que fer demà o demà passat.. la vida es massa curta per anar tan depresa com dius amb un coet el cul i si realment sens estar escapant de les mans. i per això i per tot el que pugui passar vull viure el dia a dia, i no pensar amb res més. Un peto i fins molt aviat. espero tenir més humor d’aqui uns quants dies. Per sert la recepta es veu molt bé però moltes hores……

    • Maria reina les hores tristes poden ser eternes, no deixis que descansin en tu. Ara mateix et truco per saber el que ha passat. Per cert jo si estic trista miro a l’Aina i les penes passen volant!! 😉 cuide’t reina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s