+ Aperitiu

Aquí teniu més aperitius del menú de Sant Esteve.


Galets gegants farcits de peix amb salsa de marisc

Ingredients:

1 L de brou de peix
1 porro
farina
1 cullerada de brandi
2 cullerades de tomàquet concentrat
2 cullerades de mantega
1 cullerada d’oli d’oliva
500 gr de gambes
12-24 galets
300 gr de rap
250 gr de musclos
3 cullerades de salsa de tomàquet
50 ml de nata líquida
sal i pebre

Sofregir el porro en una paella amb una mica d’oli i una cullerada de mantega. Agregar el tomàquet concentrat, el brandi i una cullerada de farina. Salpebrar i deixar coure uns minuts sense deixar de barrejar.
Sofregir les gambes en una altre paella i pelar-les. Agregar els caps de les gambes en el brou de peix. Deixar coure 20 minuts. Després passar el brou per un colador xinés i reservar.
Coure el rap i els musclos al vapor i un cop fets reservar.
Picar molt finament la carn dels musclos, el rap i les gambes i ofegar amb la resta de la mantega. Incorporar la salsa de tomàquet i la nata líquida i deixar espessir a foc suau uns 4 minuts.
Bullir els galets com ens indica el paquet de pasta.
Farcir els galets amb cura sense que es trenquin i banyar amb la crema.
Jo ho vaig servir individual en bols petits d’aperitiu. Vaig posar dos galets en cada bol i després els vaig banyar amb la crema, també els vaig fer un altre cop i els vaig fer com a primer plat, els vaig servir en un plat de sopa amb la crema i els quatre galets al mig.

Espero que us agradi!!


Paté de salmó

Ingredients:

100 gr de salmó fumat
1 terrina de formatge fresc per untar (philadelfia)
2 cullerades de caviar de salmó (opcional)
pebre
1 barra de pa
5 cullerades d’oli

Tallar la barra de pa ben fi. Untar-les amb oli i posar-les al forn 200 ºC fins que estiguin torrades.
Tallar el salmó fumat en trossos mitjans. Introduir el formatge fresc i el pebre i triturar, fins obtenir una crema homogènia.
Posar el paté obtingut en una terrina i distribuir a sobre si es vol el caviar. (jo no el vaig utilitzar)

Les dues receptes les vaig treure de la revista especial cocina de Lecturas.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s