Estem acabant… l’any i la novel·la!!

Hola, hola hola!!!

Bé les festes grosses per a mi ja han passat, més ràpid del que imaginava també he de dir. I d’aquí a tres dies sumarem un any més, esperem que millor, encara que ho farem tot com sempre; treballant i estant al peu del canyó com ho fem tots ( bé, no tots, els de dalt s’escapen de totes les maneres).
En aquesta setmana ja us aniré passant les receptes de Sant Esteve.
També m’agradaria dir-vos que la novel·la ja va estant a punt, sols queden quatre capítols per polir. Estem al final de tota la trama! txan txan…. 😀 Què passarà?? Només ho sé jo i la Montse 😛


Farcell de verdures amb vieira i salsa de cranc

1 bossa de pasta brick
24 vieires
2 carbassons
4 pastanagues
4 porros
Cebollí per lligar (jo no en vaig trobar hi ho vaig fer amb fil de cuinar)

Per la salsa de cranc:

12 crancs
1 pastanaga
1/2 porro
1/2 tall d’api
1 vaset de vi blanc
6 cullerades de nata líquida
1 raig d’Anís sec (jo no en tenia i vaig utilitzar brandi)
oli, sal i pebre

Per a la salsa de cranc; Escalfar dues cullerades d’oli en una paella i afegir la pastanaga, el porro i l’api. Deixar estofar durant 5 minuts. Salpebrar i afegir els crancs. Incorporar el raig d’Anís i flamejar. Mullar amb el vi blanc i continuar la cocció a foc lent durant 10 minuts. Passar la preparació per un colador xinés. Barrejar la salsa obtinguda amb la nata líquida i rectificar de sal, escalfar 2 minuts més i reservar.

Per el farcell; Tallar el carbassó, la pastanaga i el porro a juliana fina. Sofregir a la paella amb un raig d’oli primer el porro, un cop ros retirar del foc i reservar, en el mateix oli, i si en falta posar-n’hi més, sofregir la pastanaga, un cop rossa retirar i reservar, fer el mateix amb el carbassó.
Saltejar les vieires salpebrades a la mateixa paella amb una mica de mantega i un cop estiguin fetes reservar.
Barrejar en un bol les verdures i les vieires.

Tallar la pasta brick a quadrats (serà millor agafar dos talls ja que un de sol es desfà amb el suc), farcir amb la barreja de les verdures i les vieires i incorporar una cullereta de la salsa, lligar i posar al forn fins que la pasta quedi cruixent, amb molta cura ja que aquesta pasta queda rossa de seguida.

Espero que us agradi!!


Cassoleta de bacallà amb all i oli de poma
(ahir vaig posar tartaleta i amb català és cassoleta)

Cassoletes
250 gr de bacallà esqueixat i dessalat
100 gr de nata líquida
2 o 3 dents d’all
1 patata
sal pebre i nou moscada
300 gr de morro de bacallà

Per l’all i oli de poma:

1 poma
1 patata
2 alls
1 galeta maria
oli

Bullir la patata entera. Un cop bullida, apagar el foc i escaldar-hi el bacallà esqueixat i dessalat, colar i posar en el bol de la “túrmix”. En una paella sofregir els alls sense que cremi. Posar els alls al bol juntament amb la poma i el bacallà, afegir la nata líquida i la sal(opcional), el pebre i la nou moscada.
Triturar fins tenir la textura desitjada, si voleu podeu afegir més nata líquida, això va a gust.

Fer el morró de bacallà al vapor, un cop fet retirar i reservar.

Per l’all i oli de poma; Escalivar la poma (jo ho vaig fer al microones) i bullir la patata. Un cop bullida xafar la patata i la poma amb una forquilla. Posar la barreja en el pot de la “túrmix” i afegir els alls (sense el nervi) i la galeta maria a trossets.
Triturar amb la “túrmix” i afegir oli fins emulsionar.

Per muntar la cassoleta, posar la brandada de bacallà en una màniga pastissera. Posar la brandada dins la cassoleta, afegir làmines del morró de bacallà i per sobre l’all i oli de poma, gratinar i ja podem servir.

Espero que us agradi!!

Per cert l’all i oli de poma m’ho va ensenyar la María o sigui que li envio un petó ben gros que sé que tindrà molta feina!!

Bona nit a tothom!! Que somieu amb els angelets que aquesta nit vesteixen de verd per portar-nos esparança a tots nosaltres.

Anuncis

2 thoughts on “Estem acabant… l’any i la novel·la!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s