Sopar de la nit del tió

Com cada any, després de l’emoció dels regals del tió i mentre encara estem treien cada joguina de la seva caixa, toca sopar. A casa aquella nit la celebrem sopant amb els meus sogres.
Aquest any no volia complicar-me a la cuina, primer de tot perquè entre picar el tió i entre el dia de bojos que portava volia cuinar tranquil·la, sense masses floritures. Al final us he de dir que vaig quedar contenta. Sempre hi han coses que surten millor del que pensava, coses que no tant bé i coses que val la pena no parlar-ne o millor no treure a la taula… Però per sort aquest no va ser el cas, tot va quedar molt bo!!
Aquí us passo el menú

Aperitiu

Coca amb tomàquet i pernil tallat al moment
Taula de formatges
(Un 10!!)

Primer plat

Pastís de gambes i llagosta
(Un altre 10)

Segon plat

Pollastre farcit de gambes

Postres

Torrons i coca de xocolata


Taula de Formatges

Us haig d’informar que a casa som de formatges forts, com més fort de gust més ens agrada, per això vaig fer una tria molt al nostre gust.
Vaig posar 6 varietats diferents;

Formatge Gruyer
Formatge brie
Formatge rocafort
Formatge de búfala (el que venien els veïns de la fira santa Llúcia, molt bo, us l’aconsello)
Formatge curat Boffard
i un formatge que va portar el pare d’Andorra que no sé quin és ja que el meu home va treure l’etiqueta abans que pogués apuntar el nom 😛

D’acompanyament vaig anar a Art en cuina i em van aconsellar en melmelades, al final vaig agafar un pot petit (el pròxim cop els agafaré grossos, estaven boníssimes) de melmelada de figues i de raïm “tempranillo” (mmm aquesta estava…. no tinc paraules!).
També ho vaig acompanyar amb codony que havia fet la sogra i amb torrades de pa torrat de tres varietats diferents; de nous, de pipes i de panses.

I aquí teniu la recepta del primer plat:

Pastís de gambes i llagosta

Mitja llagosta de la Sirena (separar la carn i el cap)
250 gr aproximadament de carn de gambes
6 gambes senceres (separar la carn i els caps)
2 cebes mitjanes
2 dents d’alls
1 tomàquet madur
1 copa de Brandi
200 ml de llet
4 rovells
4 clares
sal, pebre i oli
variat de enciams

Sofregir les cebes i els alls. Incorporar el cap de la llagosta i els caps de les gambes per donar sabor. Quan la ceba estigui tendre, afegir el Brandi i deixar reduir. Incorporar el tomàquet ratllat i deixar cuinar 5 minuts més. Salpebrar.
Treure els caps de les gambes i de la llagosta i triturar el sofregit amb la batedora elèctrica, juntament amb la llet.
Tallar la carn de les gambes i de la llagosta a trossos d’una mida mitjana. A la mateixa paella del sofregit sense netejar saltejar la carn de la llagosta i de les gambes, dos minuts i reservar.
Incorporar a la barreja del sofregit i de la llet la carn i els rovells i batre manualment. Després afegir les clares muntades, barrejant amb suavitat.
Untar les parets d’un motlle de plum-cake amb oli. Abocar-hi la barreja dins el motlle i coure al bany Maria en el forn prèviament escalfat a 180ºC, durant 45 minuts.
Deixar refredar i d’esmollar el pastís. Servir tebi i acompanyat pel variat d’enciams amanits amb vinagreta (2 cullerades de vinagre de Xerès + 4 cullerades d’oli).

Espero que us agradi!!!

*Nota; també es podria triturar la carn de les gambes i la llagosta i així no trobar els trossets. A mi em va agradar així però a gustos…
Inspirada en la recepta de Pastís de llamàntol de la revista de Nadal de Lectures.
La recepta del pollastre us la passo demà que és molt tard i demà em toca fer el dinar de Sant Esteve per a 21 persones!!!
Ja us explicaré, que tingueu molt bon dia un petó ben gros!!!

Anuncis

One thought on “Sopar de la nit del tió

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s