Ens encanta la xocolata i a tu??

Hola a tots!!! Com ha anat la setmana?? espero que molt bé.

Bé avui us penjo un recepta que a casa va causar furor, sobretot amb el cunyat que es addicta a la xocolata, bé crec que a casa ho som tots una mica. Blanca, negra, amb llet… i totes les que us pugin passar pel cap… ens encanten.
Us passo la recepta:

Coqueta de xocolata coberta de mousse de xocolata, crumbre de galeta i espuma de crema catalana.

Per la planxa de xocolata:
300 gr d’ous
180 gr de sucre
5 gr de farina
50 gr de cacao en pols
60 gr d’ametlla en pols

Munteu els ous amb el sucre. Afegiu-hi la farina i el cacau tamisats. Incorporeu-hi l’ametlla en pols. Estireu la massa, que ha de tenir un gruix de 1 cm o 2 depèn del gust vostre, i coeu-la al forn 5 minuts a 180ºC.

Per la mousse de xocolata:
150 ml de nata
60 gr de rovells
200 gr de clares
50 gr de sucre
285 gr de xocolata negra (70% de cacau)

Bullir la nata i quan arrenqui el bull, pareu el foc i tireu-hi els bocins de xocolata i deixeu-los fondre. Afegiu-hi els rovells. Munteu les clares amb el sucre a punt de neu. Barregeu-ho tot amb cura.

Per la galeta sablée (crumble):
100 gr de sucre morè
100 gr de mantega pomada
100 gr de farina
100 gr d’ametlla en pols
1 gr de sal

Barregeu tots els ingredients i deixeu-los reposar 1h. Estireu la massa, que ha de tenir un gruix de mig cm, i coeu-la al forn 10 min a 160ºC. Deixeu-la refredar i esmicoleu-la.

Per l’espuma de crema catalana:
1 l de llet
120 gr de rovells d’ou
120 gr de sucre
25 gr de maizena
1 taronja i 1 llima
1 branca de canyella
200 gr de crema de llet
1 sifó amb dues càrregues

En una olla a foc lent aromatitzeu la llet barrejant-la amb la pell de la taronja, la de la llima i la branca de canyella.
Barregeu el sucre amb els rovells d’ou i la maizena diluïda amb una mica de llet tèbia. Poseu la llet aromatitzada al foc i, un cop bulli, retireu-la i n’aboqueu la meitat a sobre de la barreja dels rovells, sense deixar de remenar perquè no qualli. Després, torneu-ho al foc amb la resta de la llet, remenant en tot moment. Al primer cop de bull, retireu-ho, coleu-ho i deixeu-ho refredar remenant de tant en tant. Un cop freda, afegiu 250 gr d’aquesta crema als 200 gr de crema de llet dins el sifó amb les dues càrregues. Reserveu-ho al frigorífic.

La font és de retalls de diverses receptes adaptades a la meva cuina 😛 de la revista Cuina.

Bé espero que gaudiu de la xocolata, com ho vam fer nosaltres!! Bon cap de setmana!!

Advertisements

4 thoughts on “Ens encanta la xocolata i a tu??

  1. Tela conyada cada dia que passa em sorprens més, quina bona pinta que té, però ho trobo una mica complicat i massa feina, i el tema dels sifons amb dues carregas ja m’ho explicaras perquè no ho he entes, que tens l’aparell…. Si alguna hora ho vull fer ja m’ho explicaras.
    Un peto molt gran i va que ja queden menys dies per la fira

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s